Бившият висш банкер от Goldman Sachs Ричард Шарп е утвърден на

...
Бившият висш банкер от Goldman Sachs Ричард Шарп е утвърден на
Коментари Харесай

Висш банкер от Goldman Sachs оглави борда на BBC

Бившият върховен банкер от Goldman Sachs Ричард Шарп е одобрен на поста ръководител на съвета на шефовете на BBC, заяви английското държавното управление, представено от Ройтерс. Председателят на борда на BBC, който публично се назначава от кралицата по рекомендация на държавното управление, е виновен за поддържането и отбраната на независимостта на публичния медиен оператор. Позицията бе препоръчана на Шарп предишния месец, напомня Българска телеграфна агенция.

Ричард Шарп бе назначен за ръководител на съвета на шефовете за четири години от 16 февруари 2021 година до 15 февруари 2025 година, се показва в известие на министерството на цифровите технологии, културата, средствата за всеобща информация и спорта. Това демонстрира, че решението е взето поради впечатляващия опит на 65-годишния Шарп във финансовия бранш, допълват от ведомството.

Шарп работи от 1984 година в американската банка Goldman Sachs, издигайки се до позицията на началник на отдела, отговарящ за интервенциите с скъпи бумаги в Европа. От 2013 до 2019 година той е член на комитета за финансова политика на Bank of England. Преди това е оглавявал Кралската академия на изкуствата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР